Активности на превенцији и борби против корупције у РС

Мисија ОEБС-а у Босни и Херцеговини je  организовала регионални састанак представника Невладиних организација (НВО) посвећен планирањуангажмана организација цивилног друштва у превенцији и борби против корупције који је одржан у сриједу, 10. јула 2019. године у хотелу Термаг на Јахорини, са почетком у 10:30 часова.

   Полазна основа за планирање била је Стратегија за борбу против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године и Акциони План. На састанак су позване заинтересоване невладине организације и удружења из општина Чајниче, Фоча, Гацко, Источна Илиџа, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Калиновик, Ново Горажде, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Трново и Вишеград. Организације су донијеле закључак о приоритетним мјерама и активностима на којима ће се радити у наредном периоду.

    Ова конференција је наставак активности из априла мјесеца када су се такође састале нво из 12 опшштина, а којој су присуствовали и службеници и начелници општина, као и министарства правде у Влади РС, а ради се о континуираној сарадњи.

   

Извор: портал “Реците СЛободно- Нисте Сами

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *