Болница у Зворнику користи кисеоник компаније”Милојевић Гиље гас” Бијељина

Афера “Кисеоник” којом се открило да се у већини здравствених установа у Републици Српској као лијек користио индустријски умјесто медицинског кисеоника, није заобишла ни ЈЗУ Болница Зворник.

У поступку јавне набавке гасова директор болнице у Зворнику донио је Одлуку о избору најповољнијег понуђача и уговор процијењене вриједности 129.995,00 КМ, без ПДВ-а, додијелио компанији “Милојевић Гиље гас” Бијељина.

Кисеоник ове компаније користио се и у Болници у Требињу у којој је у ванредној инспекцијској контроли 19. аугуста 2021. године инспектор Републичке управе за инспекцијске послове РС у извјештају навео да челичне боце ове компаније посједују само дио декларације с подацима добављача као и сигурносне податке – руковањем флашама. Утврђено је и да се гасови већим дијелом испоручују по одјељењима из централног резервоара путем кисеоничке инсталације, а мањи дио директно у боцама. Инспектор није добио недостајаћи податак о произвођачу и увознику.

Директор болнице Иван Поповић је 29.09. 2021. за РТРС изјавио да “није било проблема у снабдјевању болнице медицинским  кисеоником”. Из Агенције за лијекове и медицинса средства БИХ, још једном је потврђено да ова компанија не посједује дозволу за промет медицинског кисеоника.  Иста компанија од 2016. године снабдјева болницу у Зворнику кисеоником.

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *