Глас народа: Хвала за споменике културе, али хоћемо воду

Водоснабдијевање општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево и даље је проблем којем се не назире рјешење, штавише, ситуација је погоршана будући да је данас угрожено допремање воде ЈЗУ “Србија” као примарном потрошачу. Проблем није од јуче, траје још од 2019. године када смо уредно добијали обећања да ће упркос ширењу града, корисницима бити обезбијеђено уредно водоснабдијевање.

Шта се од 2019. радило да би се овај круцијални проблем ријешио свједоци су грађани који се 2021. године у јесен, упркос довољној количини падавина, суочавају се свакодневним редукцијама воде. Међутим, огласило се и надлежно предузеће ЈП “Водовод и канализација” Источно Сарајево представљајући нам активности које је ово предузеће предузело за превазилажење проблема код “смањеног дотока воде на изворишту” што је еуфемизам за нестанак воде.

Дакле, предузете активности су оне које су давно требале бити реализоване како до оваквог стања не би ни дошло.

У међувремену, шта раде надлежни на превазилажењу круцијалног проблема? Директор Водовода Љубиша Лаловић јавно се није ни оглашавао, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић кратко је боравио у посјети пријатељима у Словенији, градоначелник Љубиша Ћосић, осим што је био главна вијест у медијима протеклих дана око афере кафана, данас је на конференцији за новинаре представио пројекте изградње спомен-обиљежја и институција културе сјећања у Источном Сарајеву.

Оно што је занимљиво јесте глас народа, који испод оваквих објава градоначелника и начелника Катића подјећа да је срамно да у 21. вијеку немамо основне услове за живот. Народ је рекао своје.

Прочитајте коментаре испод сопствених објава па ће вам бити јасно гдје нас овакве политике воде. Или су и ово можда неки страни плаћеници, који не воле довољно Републику Српску чим траже, замислите, да пију воду!

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *