Да ли ће се наставити реализација пројекта унапређења комуналних услуга у општини Источна Илиџа?

Општина Источна Илиџа у сарадњи са организацијoм “Натура” реализује пројекат успостављања савременог система комуницирања између грађана и општинских служби, када је ријеч о унапређењу комуналних услуга на подручју ове општине.

Оно што је планирано у оквиру пројекта “Let’s be environmentally smarter” јесте  да се развије веб апликација путем које ће грађани општине Источна Илиџа моћи да пријаве комуналне сметње надлежним општинским службама и пратити ток рјешавања пријављеног проблема.

Из општине Источна Илиџа наведено је да је у оквиру овог пројекта проведена и анкета међу грађанима општине, њих 2.511. Преко 80 % анкетираних одговорило да је задовољно тренутним квалитетом пружања услуга. Мећутим, 95% анкетираних ипак сматра да их треба унаприједити.

Свакако да ће најављена апликација побољшати квалитет комуналних услуга, ако овај пројекат уопште буде реализован с обзиром на тренутну политичку ситуацију у овој општини гдје је смијењен директор Комуналног предузећа “Комил”, према наводима тренутне скупштинске већине, иако још увијек обавља ту функцију. Сигурно је да би грађани били задовољнији да на простору општине постоји већи број контејнера за одвоз смећа, а да се ничим објашњено поскупљење од прије пар мјесеци са девет врати на осам конвертибилних марака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *