Заслужују ли грађани Источног Сарајева адекватан градски превоз?

Пише: Сања Васковић

О градском превозу у граду Источно Сарајево писали смо и раније апелујући на надлежне да се нешто учини по овом питању имајући у виду саму структуру града, територијалну удаљеност општина у саставу града и разруђеност становништа насталу као посљедица историјских прилика везаних за настанак града, ове послијератне урбане зоне сарајевских Срба.

Али, прошло је више од 20 година од завршетка рата, а грађани Источног Сарајева још увијек немају адекватан градски превоз што је један од основних предуслова функционисања града као теоретски релативно великог и урбаног насеља.

Важно је напоменути и да градски превоз није у власништву града него привредних субјеката, а да градска управа суфинансира нерентабилне градске линије.

Привредни субјекти својим капацитетима не могу да задовоље потребе грађана (иако сматрају да нема потражње за градским превозом, сушина је да грађани једноставно не употребљавају градски превоз).

А градске власти досјетиле су се да овај проблем ријеше тако што ће покренути пројекат “Паметног јавног превоза”?!

То подразумијева “ унапређење услуга јавног градског превоза на територији града Источно Сарајево, те система контроле и надзора возила у оквиру возног парка Градске управе и организационих јединица”, наводе за Спин Инфо из Градске развојне агенције, једног од носилаца овог, слободно можемо рећи, беспотребног пројекта.

Унапређење услуга подразумијева и креирање андроид апликације плаћене око 30 000 КМ о чему смо писали раније. https://spin-portal.info/?p=1805

У оквиру ове апликације мапирано је 48 градских линија и 142 стајалишта, па тако грађани имају увид о локацији стајалишта на свакој линији, цијенама карата,временима поласка и доласка аутобуса за сваку појединачну линију, али и осталим важним информацијама. Тачно је да апликација постоји, али чак и са планираном надоградњом којом би грађани могли пратити “јавни превоз” у реалном времену нема своју сврху, јер прво је потребно обезбједити довољан број аутобуса, повећати број линија, побољшати постојећу услугу па тек онда размиљати о апликацији и “паметном јавном превозу”.

У ситуацији када немам адекватан јавни превоз, разумљиво је да нам “паметан”не треба, и да би Градска развојна агенција требала да се фукусира на стварне потребе грађана Источног Сарајева, а не на пројекат дефинисан стратегијом развоја Града (2016. -2020. )

Дакле, четири године реализације пројекта, а из Градске развојне агенције добијамо сљедеће објашњење: “Напомињемо да је, због ситуације изазване вирусом корона, мјера забране и ограничења,  градски аутобуски  превоз био обустављен скоро два мјесеца на подручју свих шест градских општина. Актуелна епидемиолошка ситуација утицала је и на наставак активности у вези са овим питањем. Надамо се да ће ускоро бити стечени услови да наставимо реализацију почетне идеје, исправимо, евентуалне, недостатке и унаприједимо овај пројекат”.

Као илустрацију тога да нам не треба “паметни јавни превоз” већ адекватан градски превоз, прилажемо и сличицу из градског аутобуса и идејно рјешење везано за побошљање услуге. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *