Изборна кампања у Источном Сарајеву незванично почела

Разбијена стакла на канцеларији Српске демократске странке у општини Источна Илиџа, повод су да медији наклоњени овој опцији, како пишу, изразе сумњу да се ради о планским и политички мотивисаним нападима с циљем заплашивања активиста СДС који проводе акцију „Имам право да знам!“. Медији наклоњени опозицији ову вијест наравно нису ни објавили.

Али, убрзо је дошло до преокрета након брзе интервенције Полицијске управе Источно Сарајево (барем у овом случају). Откривен је починилац, који је, како медији пишу, активиста СДС-а. То је свакако био повод да медији владајуће опције “ударе контру” и у јавност пласирају вијест како је мотив овог кривичног дјела револт и незадовољство активисте политиком коју проводи Српска демократска странка.

Према посљедњим информацијама починилац овог кривичног дјела посвађао се са братом и из револта полупао стакла на страначким просторијама.

Будући да се приближавају локални избори у Босни и Херцеговини, сваки догађај, кривично дјело или изјава користиће се у политичке сврхе односно у сврху промоције одређене политичке партије и интерпретираће се кроз призму политике. Потребно је прије свега бити медијски писмен и политички освјештен.

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *