Источној Илиџи пријете поплаве

Ноћашње кише и бујице локалних ријека и потока низазвале су бројне проблеме и обуставе саобраћаја у појединим градовима у Републици Српској. И Општини Источна Илиџа пријете поплаве на многим мјестима. 

"Тренутно су најугроженија сљедећи дијелови који су већ поплављени: у Касиндолу  Бојовића мост и мост код школе, у Которцу Грбавичка улица, улица 9. јануара, Равногорска - према печењари "Станковић", у Доњем Которцу Новаковића улица. У Војковићима је у прекиду мост у Крупцу, а угрожен је дио насеља код ресторана "Ас". Моле се становници да не праве непотребну гужву у саобраћају, а препорука Кризног штаба Општине је да се дјеца не спремају у вртиће и школе', наводи се у ванредном саопштењу општине.

Надлежни позивају све суграђане који могу и жела да се укључе у акцију спасавања да је Општина обезбиједила вреће и пијесак. Број Цивилне заштите за координацију акције је: 057/316-027.

Због временских неприлика и поплава дошло је до отказивања наставе у основним школама на подручју општине Источна Илиџа. Управа школе донијела је одлуку да се настава у централној школи у другој смјени прекида.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *