Казне за паркирање грађанима, али не и бахатој власти

Ил’ си бос, ил’ си хаџија.

Грађане Источног Сарајева наљутили су призори бахатог понашања функционера који су прије пар дана боравили у Источном Сарајеву. Наиме, полиција је блокирала улицу јер је у општини Источно Ново Сарајево , у оближњем кафићу, боравио предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија са својим колегама. Ријеч је о дијелу улице гдје често несавјесни грађани паркирају своја возила, али бивају кажњени од стране припадника МУП РС, док то овог пута није био случај, што значи да у Босни и Херцеговини закон ипак не важи једнако за све грађане.

Међу бројним осудама на овакве потезе функционера који се стављају изнад закона, правила и изнад грађана који су их бирали, стигле су и од нашег суграђанина Душана Жутковића којем је прије пар дана уручен прекршајни налог за паркирање испред његове зграде, гдје се непрописно паркирао јер, како наводи, нема довољно паркинг мјеста што је велики проблем овог дијела општине Источна Илиџа који надлажни не ријешавају.

Закон очигледно не важи за све, нас обичне грађане и елиту“, каже Душан и додаје да није проблем уредно платити прекршајни налог када би се обезбиједио довољан број паркинг мјеста и када би казне биле исте за све грађане.

С једне стране грађани насеља Доње Младице суочени су са недовољним бројем паркинг мјеста и евентуалним прекршајним налози које морају плаћати држави, док с друге стране, уколико си власт или близак власти, за тебе закон не важи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *