Нед. дец 3rd, 2023

Ко су чланови новог политичког покрета у Републици Српској?

У Бањалуци је недавно основан Демократски центар, нова политичка опција чији је предсједник Игор Давидовић, човјек са богатим дипломатским искуством, бивши амбасадор БиХ и аутор великог броја стручних радова.

Покрет ће чинити спој младости и искуства, а акценат ће бити искључиво на високообразованим људима због чега је на мјесто потпредсједника изабран Дарко Кузмановић, дипломирани политиколог и студент мастер студија међународних односа гдје му је након положених испита (просјек 9,83), преостала још мастер теза. Кузмановић се бави политичком анализом домаће и међународне политичке сцене. Аутор је великог броја текстова и анализа стања јавне и политичке сцене Републике Српске. Примарно поље интересовања су му геополитика и међународни односи, а посебан акценат ставља на темељну реформу образовног система као предуслова за економски, институционални и културни напредак Републике Српске.

Демократски центар је спој младих и искусних људи остварених у различитим областима који свакако имају шта да понуде. Циљ нам је подићи политичку свијест, како код грађана, тако и код политичара”, каже за СПИН Инфо Дарко Кузмановић додајући да се борба за промјене у РС водити искључиво знањем.

Представљање покрета грађанима биће организовано у октобру, а у наредном периоду остаје да се види какав ће његов утицај бити на политичкој сцени Републике Српске и да ли ће задобити повјерење грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *