Пет. дец 8th, 2023

Мјештани Источне Илиџе више од годину дана чекају реконструкцију моста- начелник није испунио обећање

Током поплаве у новембру 2021. године услијед велике количине падавина које су задесиле источни дио Републике Српске, а и сaму општину Источна Илиџа, дошло је до уништавања које је проузроковало велике штете на инфраструктурним објектима, како у приватном тако и у државном власништву.

 

“Касиндолска ријека је однијела и један бетонски мост ткз. Цабин мост у насељу Доње Младице дужине 10 метара и ширине 5 метара”, наведено је у Извјештају комисије за процјену штете на инфраструктурним објектима у поплављеним подручјима општине.

 

Мјештани Доњих Младица и Горњег Которца које повезује овај мост чекали су мјесецима реконструкцију. Мјештани су се више пута обраћали надлежним, па и самом начелнику општине Источна Илиџа Маринку Божовићу, али осим обећања да ће овај проблем бити ријешен још у априлу прошле године, никакво конкретно рјешење нису добили.

 

У овом тренутку можемо вам рећи да је за Цабов мост урађен идејни пројекат, који предвиђа изградњу моста укупне ширине 9 метара, те да је сљедећи корак добијање потребних дозвола, које су предуслов за израду главног пројекта. Ту, најприје, мислимо на Смјернице које издају Воде Републике Српске. За поменуте Смјернице смо поднијели захтјев за издавање те очекујемо да ћемо ускоро добити одговор. Послије тог корака приступићемо изради главног пројекта, а о временској динамици у овом тренутку је тешко говорити, с обзиром на то да издавање дозвола није у нашој надлежности”, наведео је из кабинета начелника општине Источна Илиџа за наш портал у септембру прошле године.

 

Од тада, ни помака. Нема ни привременог моста како је обећано.

 

Огорчени мјештани за СПИН Инфо кажу да већ годину и по дана обилазе два или више километара само да би стигли до породичног доктора или до апотеке.

 

“Има нас доста који смо везани за Младичко поље, доле нам је породични доктор, продавнице, школски аутобус, али кога брига. Приморани смо сваки мјесец плаћати такси да би на примјер отишли у амбуланту по лијекове”, и даље тврде мјештани за наш портал додајући да је их лично начелник Божовић обилазио и обећавао да ће овај проблем бити ријешен.

 

Кажу, не вјерују му више.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *