НАШ СТАВ: Шта се дешава у Скупштини општине Источна Илиџа?

Општина Источна Илиџа данима је у фокусу јавности од када је након дугогодишње владавине СДС-а већину у овој општини обезбједио СНСД, тачније 12. одборника. Иако се данима послије тога спекулисало, а неименовани извори наводили да ће још један одборник бити дио владајуће већине, СДС и ПДП су изашли  у јавност са јединственим ставом да је ријеч о спиновању јавности лажним информацијама и дезинформацијама. Оно што је након тога привукло пажњу јавности јесте заврзлама звана “Печат”, гдје је новонастала  скупштинска већина тврдила да је смијењени предсједник Скупштине општине Раде Ћосовић, отишао на боловање и са собом однио печат општине!? Ћосовић је ове наводе демантовао, наводећи да се појединим информацијама у медијима блати његов углед и политичка каријера.

Међутим, иако новонастала збуњујућа ситуација још увијек није ријешена, данас је одржана и посебна сједница Скупштине општине на којој су разријешени дужности директори јавних предузећа Дома здравља, КП “Комил” и Аутобуске станице, и чланови надзорног одбора “Комил”-а и Аутобуске станице и именовани нови. Они су добили задатак да именују руководства ових предузећа. Начелник општине и одборници СДС-а и ПДП-а напустили су сједницу прије гласања тврдећи да је незаконито сазвана.

Постављају се бројна питања. Како је одржана сједница на којој су присуствовали одборници владајуће већине односно странака око СНСД-а одржана ако је незаконито сазвана?  По закону, посебну сједницу може сазвати начелник или предсједник Скупштине. С обзиром на то да примопредаја између Рада Ћосовића и Зорана Трапаре није извршена да ли је сједница нелегална? Зашто су именовали нове дирекоре јавних предузећа ако немају печат да те одлуке и потврде?


Да ли су грађани гласали на изборима за одборнике који ће доносити конкретне одлуке и најбоља и најповољнија рјешења која ће допринијети развоју општине или за одборнике који ће проводити одлуке за које једни тврде да су легалне а други да нису?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *