22/02/2024

Најављена изградња моста на ријеци Жељезници

Буџетом општине Источна Илиџа за 2020. предвиђена је изградња моста на ријеци Жељезници у насељу Радуловац у Војковићима.

Изградњом моста отворио би се још један излаз из насеља Војковићи и створили услови за долазак нових инвеститора, сматра начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, који је јутрос организовао састанак са грађанима овог дијела општине, како би им представио графичко рјешење пројекта, чија је реализација у току.

Осим проширења општине Источна Илиџа у привредном смислу, изградња моста ће допринијети и рјешавању дугогодишњег проблема становника ове локалне заједнице, а то је могућност спајања на канализациону мрежу, будући да становници овог дијела општине немају канализацију а ради се о индустријској зони.

На локацији будућег моста ће се изградити пумпна станица која ће се преко моста потисним водом спојити на постојећу мрежу.

Средства за изградњу моста у износу од милион конвертибилних марака планирана су у буџету Општине за 2020. годину и то би била прва фаза реализације овог пројекта. Друга фаза је изградња примарног колектора у дужини од 1.700 метара и била би реализована 2021. године, а трећа фаза изградње секундарног колектора у 2022. години.

Реализација основних инфраструктурних пројеката од примарног је значаја за привлачење инвеститора у овој дио општине Источна Илиџа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *