Нед. дец 3rd, 2023

Одборник ПДП-а није дао сагласност за посебну сједницу Скупштине Града Требиња око кисеоника

Одборници опозиције у Скупштини града Требиња припремили су захтјев за одржавање Прве ванредне сједнице Скупштине града Требиња са једном тачком дневног реда – Извјештај о раду и стању у Дому здравља Требиње и Општој болници Требиње за вријеме пандемије корона вируса и информација о посљедицама незаконитог кориштења индустријског, техничког умјесто медицинског кисеоника у лијечењу пацијената.

У образложењу Затјева наводе се поражавајући подаци о стопроцентној смртности на инванзивном респиратору у требињској болници, те незаконито набављање кисеоника.

Да би се сједница одржала и да би се расправљало о једној од најзначајнијих тема која се тиче здравља грађана Требиња потребна је једна трећина од укупног броја одборника, односно пристанак свих опозиционих одборника у Скупштини Града, међутим, како незванично сазнајемо, одборник ПДП-а Славко Вучуревић одбио је дати свој пристанак за одржавање сједнице уколико не остане на челу Градског одбора ове странке.

Према писању БН портала, на челу требињској ПДП-а замијениће га др Саша Борјан, такође одборник у клубу „ХНП – ПДП“ у Скупштини града Требиња. Без Вучуревићеве сагласности не постоји довољан број одборника како би се сазвала сједница, па ће одборници опозиције потписе тражити од колега из владајуће коалиције, којих у скупштинским клупама има 19.

Незванично сазнајемо да је први „проблем“ око Вучуревићеве сагласности за заказивање Прве посебне сједнице био то што је иницијатива потекла од клуба одборника „За правду и ред“, односно замјеника шефа клуба Небојше Милишића, који је то прошле седмице најавио на конференцији за медије. Најбројнији опозициони клуб пристао је на то да у потписницима захтјева Славко Вучуревић са својим клубом буде на челу, потом клуб одборника „СДС“ , те на крају „За правду и ред“, али нове околности и евентуално разрјешење Вучуревића са функције предсједника ГО ПДП Требиње могле би ставити тачку на ову причу.

Клубови одборника „За правду и ред“ , „СДС“, те „ХНП – ПДП“ уз Захтјев који ће бити предат, уколико се прикупи довољан број потписа,предложили су да се донесе Закључак којим: „Скупштина града Требиња тражи од Окружног јавног тужилаштва у Требињу и Полицијске управе Требиње да испитају све околности и утврде какве су посљедице и ко је одговоран што је незаконито кориштен технички кисеоник умјесто медицинског и тиме нарушено здравље пацијената, да се због кршења Закона процесуирају одговорни и да одмах поднесу оставке или буду смијењени директор Дома здравља и Опште болнице у Требињу.“

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *