Одлични резултати ученика Школе за основно музичко образовање ИНС на Републичком такмичењу

На Републичком такмичењу музичких школа у Бањој Луци Школу за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево представљало је 25 ученика који су остварили запажене резултате, чак седам првих, 11 других и пет трећих награда.

 

Прво мјесто освојили су ученици:

Софија Кордић у класи проф. Светлане Цветковић-Пејичић, Стефан Варагић, у класи проф. Тијане Арнаутовић Павловић, Максим Лучић, класа проф. Миро Митровић, Огњен Мојовић, класа проф. Слободан Пандуревић, Марина Радовановић и Дајана Ђалић, у класи др Анђелке Ковач, Милица Мркаја у класи проф. Невене Ђорђевић и Тамара Радовић у класи проф. Вање Баричанин, те Теодора Зекић каса проф. Маја Глухић.

Друго мјесто:

Вук Ноа Савић, у класи проф. Срђана Субашића, Алексеј Обућина, у класи проф. Татјане Попић, Енеја Кнезовић, у класи проф. Јоване Бојанић, Миа Мркаја, у класи проф. Невене Ђорђевић, Василије Жужа и Димитрије Николић, класа проф. Слободан Пандуревић, Лара Кордић и Стефани Лучић, у класи проф. Иване Ногић, Марија и Урош Видовић, у класи проф. Вање Баричанин, Хелена Миовчић, у класи проф. Невенке Човић Јоксимовић.

Треће награде: Михаило Вуксановић и Милица Марјановић, класа проф. Слободана Пандуревић, Ива Ковачевић, класа проф. Татјана Попић, те Ана Каришик, класа проф. Татјана Шваст.

Специјалну награду из гитаре освојио је ученик Огњен Мојовић.

Професорка виолине у ЈУ Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево Тијана Арнаутовић Павловић истиче да је поносна на ученике и остварене резултате.

Велики је успех остварен на овогодишњем Републичком такмичењу музичких школа. Пуно је времена и труда уложено, али смо показали да се марљив рад исплати. Захваљујемо се нашој директорици, Мирјани Учур и управи школе на подршци и ангажману око такмичења. Хвала и родитељима ђака и колегама из основних школа које ђаци похађају који су имали стрпљења и разумевања за наше припреме”, каже за СПИН Инфо професорка Арнаутовић Павловић.

 

Републичко такмичење музичких школа одржано је 5, 6. и 7. априла 2023. године, за соло дисциплине и клавирски дуо, док ће такмичење  за солфеђо, камерну музику, оркестре и хорове бити одржано 27. и 28 априла 2023.  Уз помоћ Министарства просвјете и културе РС, као и Републичког педагошког звода РС, домаћин овогодишњег Републичког такмичења је ЈУ Умјетничка школа „Владо Милошевић“ Бања Лука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *