Отворен 24. Међународни фестивал малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву

Вечерас на репертоару монодрама “Писмо непознате жене” и представа “Недозвани”.

У уторак, 3. децембра 2019. у сали Културног центра Источно Ново Сарајево свечано је отворен 24. Међународни фестивал малих сцена и монодраме.

Прве вечери фестивала публика је уживала у представи „Усамљени запад“ Народног позоришта Реоублике Српске, након које је отворена и изложба радова учесника Ликовне колоније „БЕЛИ ВУК“ 2019. године.

Прва монодрама која ће бити изведена на 24. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме је „ПИСМО НЕПОЗНАТЕ ЖЕНЕ“ коју ће данас од 18:30 у сали Културног центра одиграти Светлана Сретеновић.

Монодрама рађена по тексту Стефана Цвајга описује душевно стање жене која је управо остала без сина. Играјући она се враћа у прошлост, описује свој живот и љубав према оцу свог дјетета.

Поред тога она кроз однос према њему приказује индиректно положај жене у друштву у то вријеме. Кроз игру свјетла као и пјевање уживо, глумица нас води кроз љепоту и трагедију једне љубави и живота.

Карте по цијени 5 КМ за „ПИСМО НЕПОЗНАТЕ ЖЕНЕ“, монодраму коју је режирао Милан Мађарев, можете купити у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Након монодрама на репертоару је представа “НАСТеатра” из Горњег Милановца “Недозвани” у режији Југа Радивојевића.

ИЗВОР: Културни центар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *