Посјечена стабла у парку “Сунце”- омакло се радницима?

Општина Источно Ново Сарајево посљедњих десетак година представља велико градилиште, углавном стамбено- пословних објеката. Међутим, у недостатку парцела за градњу, нове су омогућене измјенама регулационог плана, па је тако дио парка “Сунце”, једине природне оазе у центру општине, планиран за изградњу стамбених зграда.

Иако су надлежни, односно тадашњи начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, када су грађани у организацији Актива младих СДС- а потписивали петицију о очувању парка јасно рекли да ниједно дрво неће бити посјечено- двије године касније, истина је нешто другачија.

На Осмој редовној сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево садашњи начелник Јован Катић током дискусије признао је да је измјена регулационог плана везана за парк ипак подразумијевала сјечу три стабла, али новонастала ситуација гдје их је посјечено најмање 13, изненадила је и надлежне.

Катић је рекао да је за уништавање парка односно прекомјерни сјечу стабала одговорна фирма извођач радова, односно фирма “Марвел” у власништву Саве Лаловића, некадашњег кандидата СНСД-а на изборима.

Начелник је колеге одборнике упознао са тим да је овај случај пријавио надлежним службама, односно комуналној полицији, еколошким инспекторима, Шумама Српске и другим. Између осталог, начелник каже да је у директном разговору са власником фирме добио одговор да радници приликом припреме земљишта нису пазили, односно “омакло им се”.

Да ли ће за уништавање парка неко одговарати или ће, као и обично све остати мртво слово на папиру остаје да се види у наредном периоду.

Аутор: Сања Васковић

1 thought on “Посјечена стабла у парку “Сунце”- омакло се радницима?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *