Пет. дец 1st, 2023

Представници студената УИС- умјесто побољшања студентског стандарда фотографије са Додиком

Некада су студенти били покретачи друштвених промјена и борци за боље друштво, нова енергиja која је својим гласовима, знањем и одлучношћу барем показивала жељу за напретком и бољом будућношћу.

 

Данас су студенти само предизборно ткиво, нови млади лидери са жељом да личе на своје “велике” лидере. Без идеје и жеље да поправе студентски стандард, са циљем да функције у студентским тијелима буду припрема за оне будуће, праве функције. Студентски избори “прљавију” су него ови обични.

 

Након што су се млади СНСД-а из Требиња недавно захвалили српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за најављених 100 КМ помоћи младима истакнувши да је то показатељ да млади требају остати живјети овдје, данас су и студенти Универзитета у Источном Сарајеву понизили све оне које представљају мијешајући по ко зна који пут Универзитет, знање и политику.

 

“Студенти су увијек били покретачи једног друштва, а посебно нам је задовољство што у свим нашим активностима и иницијативама имамо и подршку српског члана Предсједништва Милорада Додика”, стоји на званичној страници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Па ред је и да упитамо представнике студената знају ли у каквим условима живе њихове колеге у студентским домовима у Лукавици? Да, они који дијеле и тоалет. Њих осам чак.

 

 

Шта су урадили по том питању? Када су задњи пут изашли на улице и исказали своје незадовољство по било ком питању, дигли свој глас против купљених диплома, подржали колеге који су жртве намјештених конкурса? Питали се када ће бити започета изградња Ректората и Музичке академије?  Упитали када ће студенти уселити у нове домове?

 

Ипак, похвала за студенте јер су и те како паметни, знају да је селфи са министром и чланом Предсједништва најбољи пут до успјеха, док њихове колеге чекају испред страних амбасада.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *