Рогатица- Завршено реновирање вртића

Дјечији вртић “Бамби” у потпуно новом руху – завршено реновирање у вриједности од 156.000 КМ

Зграда Дјечијег вртића “Бамби” саграђена је прије четрдесет година. Зуб времена учинио је своје, па је комплетан објекат био прилично неуслован за боравак малишана у њему. Током тог периода улагања у објекат била су минимална и обично немарно спровођена, што је доводило до нових проблема, попут прокишњавања.

Реновирање је било неопходно у сваком сегменту: кров, изолација, гријање, зидови, фасада, столарија, мокри чворови, санитарије, керамика, електро-инсталације, расвјета и намјештај. Уз све то и недостатак корисног простора био је велики проблем са којим се суочавало руководство обданишта.

Средствима Владе РС, Владе Србије, те уз сопствена средства, општина Рогатица је током љета започела пројекат обнове и проширења зграде обданишта у вриједности од 156.000 КМ.

Приступљено је комплетном реновирању и обнављању свих дијелова зграде. До тада неискориштен простор у виду тераса претворен је у затворени корисни простор, чиме је значајно повећан капацитет обданишта.

Комплетан кров је замијењен и постављена је термо изолација, што до сада није био случај. Елиминисан је проблем прокишњавања чиме је долазило до уништавања зидова и намјештаја. Осим естетског уљепшавања фасаде такође је постављења термо изолација. Систем централног гријања је успостављен након неколико деценија, те малишани коначно неће боравити у хладним просторијама.

Хигијенски услови знатно су побољшани. Постављене су нове керамичке плочице, санитарије и мокри чворови. Замијењена је комплетна унутрашња расвјета модерном и штедљивом расвјетом. Плафон и зидови у потпуности су обновљени, стари теписи и намјештај замијењени, чиме су такође побољшани хигијенски услови за боравак. Сви радови завршени су прије неколико дана.

ИЗВОР: Рогатичке новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *