Универзитет у Источном Сарајеву би требало да добије нову зграду Ректората

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић договорили су данас са ректором Универзитета у Источном Сарајеву Миланом Кулићем да ће Влада Српске обезбиједити 12 милиона КМ за изградњу нове зграде Ректората, преноси СРНА.

 У саставу новог објекта биће и просторије Музичке академије, а договорено је и да буде настављена изградња просторија за потребе Факултета за физичко васпитање и спорт.

Додик је нагласио чињеницу да је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић обезбиједио локацију за нови објекат Ректората и да сада слиједи редовна процедура, која укључује и инфраструктурна и комунална питања.

Студенти Универзитета у Источном Сарајеву смјештени на подручју општине Источно Ново Сарајево добили су обећање да би зграда намијењена за адаптацију Студентских домова требала бити готова до краја 2021. године.

На смјештај у адаптирану зграду тренутно чека око 300 студената Електротехничког. Машинског и Пољопривредног факултета, те Музичке академије.

СПИН ИНФО писао је раније о лошим условима у студентским домовима гдје су студенти УИС-а тренутно смјештени, те да је са адаптацијом поменуте зграде нужно што што прије почети како би се овој категорији друштва која представља перспективу развоја Републике Српске омогућили што бољи услови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *