У Вишеграду од 1. децембра забрана рада недјељом

Одлуком Скупштине Општине Вишеград, продавнице, услужни објекти и занатлије од 1. децембра неће моћи да раде недјељом и нерадним даном.

Грађани, привредници и трговци су мишљења да радници треба да имају слободан дан, али и да треба организовати рад потребних служби недељом и нерадним данима.

Што се тиче радног времена радњи у Вишеграду, ми нисмо погођени одлуком општине Вишеград пошто из одређених разлога недељом не радимо. Наше мишљење је да, ако хоћемо да Вишеград буде туристички град, он мора да ради и недељом и празницима”, каже власник продавнице Српко Баранац.

У локалној управи наводе да је основни циљ одлуке да се радницима олакша рад и да добију један слободан дан у седмици.

На Скупштини су одборници једногласно усвојили одлуку о нерадном времену недељом и циљ одлуке јесте да се олакша радницима и да имају један слободан дан”, каже Ана Богдановић, начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Нерадним даном и недјељом моћи ће да раде од 6:00 до 23:00 сата киосци, цвјећаре, продавнице са погребном опремом, субјекти који пружају услуге забаве и приређивања игара на срећу, вулканизери и ауто перионице, као и субјекти регистровани за трговину на мало половним возилима, наводи се у информацији.

ИЗВОР: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *