У Војковићима ће се градити прихватилиште и љечилиште за псе

Прихватилиште и љечилиште за псе капацитета 300 мјеста биће изграђено на територији општине Источна Илиџа, тачније у Војковићима. Инвеститор је британска Фондација “Dogs Trust” која има своје представништво и у Босни и Херцеговини.

У поменутом објекту који ће запошљавати око 50 радника са подручја општине Источна Илиџа пси ће бити адекватно збринути након чега ће бити послати на удомљавање власницима широм свијета. Процјељује се да ће се продајом земљишта на којем је планиралан изградња прихватилишта за псе у буџет општине Источна Илиџа слити око 1 200 000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да ће овај објекат бити смјештен најмање 150 метара од првих кућа у Војковићима. Напомиње да неће дозволити опструкције од стране СНСД-а, као што је то био случај са изградњом државног затвора у којем, како каже, сада су већином запослени кадрови ове политичке партије.

Пројекат ћемо реализовати са британском фондацијом “Dogs Trust” уколико не будемо доживили опструкције и блокирања с обзиром да је на једном од ријетких састанака који је био са премијером Владе РС Радованом Vишковићем предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа и народни посланик Мирослав Вујичић рекао да неће ићи тај пројекат зато што је је он ту, а ја сам рекао да се неће он ту питати”, изјавио је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић током излагања на Петој редовној сједници скупштине општине.

Начелник додаје да ће на овај начин и општина Источна Илиџа ријешити проблеме са учесталим нападима паса луталица.

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *