У Источном Новом Сарајеву по први пут обиљежава се „Свјетски дан без аутомобила“, када ће бити организована бициклијада и ролеријада за све грађане

Од 16. до 22. септембра 2019. године грађани општине Источно Ново Сарајево ће имати прилику да учествују у најпопуларнијем догађају на свијету везаном за урбану мобилност под називом „Европска седмица мобилности“ (ЕСМ).

Генерална дирекција за животну средину Европске комисије је још 2002. године покренула кампању „Европска седмица мобилности“ која се сваке године организује у више од 2500 градова широм свијета. ЕСМ завршава 22. септембра обиљежавањем „Свјетског дана без аутомобила“.

Овогодишња кампања ставља у средиште пажње сигурно пјешачење и вожња бицикла и користи које они могу имати за наше здравље, животну средину и економију. Тема за 2019. годину је представљена слоганом „Крећимо се заједно!“.

Ове године Општина се регистровала као једна од учесника Европске седмице мобилности, која се обиљежава у свим европским градовима од 16. до 22. септембра. Општина ће организовати низ активности у току седмице, а 22. септембра затварањем улице за моторна возила обиљежава се „Свјетски дан без аутомобила“, када ће по први пут бити организована бициклијада и ролеријада за све грађане.

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *