Пет. дец 9th, 2022

У Источном Новом Сарајеву уводи се наплата паркинга

На данашњој сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево расправљало се о управљању јавним паркиралиштима на подручју ове општине. Градска управа је предложила да се, осим на мјестима гдје се у општини већ плаћа паркинг, ова зона плаћања прошири и на друге паркинг површине на подручју општине.

Ријеч је о паркингу на Тргу Србија , код Спортско-пословног центра, код Дома здравља “Источно Сарајево”, Улица Стефана Немање, “Дејтон”, преко пута “НЛБ банке”, код Спортске дворане “Славија”, паркинг код СИПЕ, Спасовданска од броја 11 до 13в, Спасовданска од броја 17 до 19д, Спасовданска од броја 25 до 27в.

Планиране цијене паркинга су следеће:

– 1.5КМ, дан 10КМ/12ч, мјесец 60КМ.

Остали затворени паркинзи сат 1КМ, дан 7КМ мјесец 60КМ.

Попречне улице у Спасовданској наплата од 8 до 20ч сат 1КМ, дан 5КМ мјесец 30КМ.

Службена возила институција Републике Српске 40КМ мјесец. Мјесечна карта за раднике који раде у институцијама Републике Српске 30КМ.

Општинска управа наплату паркинга планирала је додијелити најповољнијем понуђачу, што значи да је могуће да ће наплату вршити нека од приватних фирми, па се поставља питање зашто наплату не врши Општинa Источно Ново Сарајево путем одређеног паркинг сервиса.

Ова општина већ одавно има проблеме са бројем паркинг мјеста код новоизграђених стамбених објеката, што је честа примједба грађана Источног Новог Сарајева.

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *