Шта одговорни нуде омладини?

Прослава матуре коју је организовала највећа странка у РС, са неком Гранд голишавом, бацакајућом вртирепком, уз потоке алкохола, промоција је оног популарног али најприземнијег што можемо понудити младима.

Пише: Данијел Михић

Схватам да политичари иду на популарност јер оно доноси гласове и позиције моћи, али као просвјетни радник у покушају, не могу да ћутим на усмјеравање омладине на такву цесту, цесту искривљене од алкохола, гласноће и најнижих порива реалности и по којој успјешно јурцају пјеваљке и набилдани ликови пуни пара са телећим погледом.

 

Са друге стране, моји пријатељи и ја у УГ “Култура култури” већ пет година преклињемо за простор у граду гдје би понудили омладини и осталима нешто непрофитно али нешто што вриједи, нешто што их не укалупљује да по сваку (често прескупу) цијену личе на барбике и бандите, управо оно што Гранд наказе промовишу. А и они који то организују.

 

Био сам и ја матурант и шмокљаст и пијан и изгубљен, схватам да на матури не треба “свирати Бетовенa”, али није исто када млади бирају пјесме и када их главна покретачка организација у РС, од које им сутра зависи лијечење, пословање, безбједност то намеће као “врх врхова”, а у ствари је најогољенији, најсилеџијскији примитивизам.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *