Шта ради опозиција у Источној Илиџи- скупштинске клупе празне

Редовна сједница Скупштине Општине Источна Илиџа на којој је разматрано једанаест тачака дневног реда завршена је за нешто више од пола сата, а крај скупштинског засиједања дочекао је само један опозициони одборник из редова СНСД-а, с обзиром да је СДС годинама на челу ове општине.

 

Већ одавно скупштинска засиједања појединих општина постају формалност, без конструктивне критике и суштинских рјешавања проблема грађана.

 

У Источном Сарајеву ниједна скупштина општина, али ни Града нема уживо преносе, па је оно што медији пренесу једина алтернатива грађанима да чују о чему говоре њихови представници. Међутим, у случају када новинари немају скупштински материјал, о тачкама се не дискутује, директори јавних предузећа и установа не желе да представе одборницима своје извјештаје или кажу завршну ријеч, нетранспарентност је одлика скупштиског засиједања.

 

На дневном реду Скупштине општине Источна Илиџа нашле су се данас, између осталих, тачке везане за рад општинске борачке организације “Илиџански борац” и Центра за социјални рад, о чему нисмо чули апсолутно ништа, изузев одборнице СДС-а која је дискутовала да је тема односно рад социјалног центра озбиљна ствар.

 

Опозицију у Источној Илиџи предводи СНСД, са по једним одборником из ДЕМОС-а и Уједињене Српске који већином гласају по сопственом нахођењу или су уздржани, као и одборници ДНС-а. Сједници су присуствовала само два опозициона одборника СНСД-А, Владимир Ћосовић, који је напустио сједницу пред крај, и Славиша Моћевић који је остао до краја. 

На овај начин одборници показују (не)озбиљност скупштинском засиједању и приступању проблемима грађана које представљају.

 

 

АУТОР: Сања Васковић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *