Пет. сеп 22nd, 2023

Што бих ја био будала

Пише: Данијел Михић

„Што бих ја био будала па радио добре ствари?”

„Ко ће ми рећи ‘хвала’?“

„Што то не раде то они одозго?”

Све су ово питања која у коначници треба да оправдају наш нерад на пољу друштвених промјена, те да нас удубно ушушкају у паклени, бескрајни круг друштвене неодговорности. Ко ће?! Наћи ће се већ неко! Неће нико и баш ме брига!

„Паметно“, вишедеценијско ишчекивање државе да нешто покрене, окрене и сервира или безгрешног политичара који ће све да преврне и да постави ствари на право мјесто или да некоме коначно „пукне филм“, довели су нас до хроничне, свеприсутне безвољности, циничне баруштине у коју се придављује песимизмом и исмијавањем свако ко жели да из ње исплива а поготово да је прочисти. 

Потребно је точак окренути у дргуом смјеру, револуција више није изаћи на улицу и рушити неку владајућу гарнитуру, револуција је данас прекинути круг неодговорности, рећи: „нека сам будала, нећу да будем као други“, окренути се поштењу као најтежем и најздравијим путем којим особа треба да се уздигне и напредује.

Добро се, као и зло, умножава и увећава. Грудва добра може окупити око себе много сличних у незадрживу лавину, у талас који може да запљусне и окупа све добровољно испрљане. Мало свјетла далеко се види у мрклом мраку. Више таквих упаљених пламичака и угледаћемо пут из овог живог блата.

Прекинути ланац неодговорности и започети ланац одговорности!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *