28/02/2024

Општина Источна Илиџа : Стамбени објекти имали су пробни прикључак на гас ?!

Након што смо објавили текст како је општина Источна Илиџа у договору са инвеститором стамбеног објекта у Улици Војводе Радомира Путника (“НПЛ Пројект”) од станара незаконито одузела котловнице да би их предала новооснованом предузећу ЈКП “Топлане” Источна Илиџа, стигао је и одговор од начелника надлежног одјељења Ђорђа Челика.

 

Из Општине наводе да је стамбени објекат у улици Војводе Радомира Путника 7 А и 7Б инвеститора „НПЛ Пројект“ д.о.о. имао  „пробни“ прикључак на гас на основу уговора закљученог између инвеститира и „Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево. Иако се у нама доступним документима и препискама станара термин “пробни прикључак” нигдје не помиње.

 

“Након извршеног техничког пријема и добијањем употребне дозволе за наведени стамбени објекат, према Одлуци о повјеравању послова Скупштине општине Источна Илиџа испоруку топлотне енергије једино може вршити ЈКП ‘Топлане’ д.о.о. Источна Илища у складу са Законом о комуналним дјелатностима”, наводи се у саопштењу.

 

Сматрамо да испоруку топлотне енергије може вршити и ЈКП Топлане Источна Илиџа, али не на начин одузимања котловница од станара већ сопственим техничко- технолошким системом.

 

У саопштењу су се више бавили формом него суштином, неумјесним реченицама да смо изнијели низ неистина уједно не демантујући наше наводе доказима. У међувремену број позива и порука оштећених станара стално пристижу на нашу адресу.

 

У наставку текста објавићемо саопштење начелника одјељења, али и још једном јавно написати питања на која чекамо одговоре и позивамо надлежне да у јавном интересу одговоре.

 

 

Питања начелнику и надлежном одјељењу:

        1 .Како сте без сагласности станара преузели котловницу у згради која се налази Улици Радомира Путника 7? 

  1. Станари тврде да су преварени од стране компаније НЛП Пројект д.о.о. те да је договор био да котловница ради без прикључка на Топлане, како је и радила скоро двије године. Који је Ваш став о томе? 
  2. Котловница је под гаранцијом још двије године, зашто је онда понуђена цијена одржавања изузетно висока, када је одржавање урачунато у гаранцију? 
  3. Сматрате ли да је одлука СО Источна Илиџа у којој се наводи да је за испоруку топлотне енергије у И.Илиџи задужено само једно предузеће, односно Топлане ИИ, у складу са законом и Уставом РС? 
  4. Гдје је сједиште поменутог предузећа, колико има запослених…?
  5. Да ли сматрате да је коректно у рекордно кратком року искључити гријање усред ниских температура? 
  6. С обзиром на то да је котловница раније сасвим прописно радила, који је напрасни разлог овог поступка? 

 

Аутор: Редакција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *