ФОРУМ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ: Испуњени сви услови за безбједну туристичку сезону

На сједници Форума за безбједност, којом је предсјједавао градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарано је о безбједности на подручју Града. Разговором са припадницима Полицијске управе Источно Сарајево, закључено је да су испуњени сви услови за безбједну туристичку се зону на Јахорини, наводи се на страници Града Источно Сарајево.

Информисани смо да су створени сви услови за безбједну зимску туристичку сезону, од децембра до марта, као и организацију догађаја на којима се очекује већи број туриста и гостију, као што су концерти музичких звијезда на Јахорини“, рекао је Вуковић, истичући да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево врло успјешно обезбјеђивали и овогодишњи Зимски омладински олимпијски фестивал, током којег је у Источном Сарајеву боравило више хиљада учесника и гостију.

Током Форума анализирани су и резултати који су постигнути након инсталисања система видео – надзора на подручју града. Градоначелник сматра да су ефекти овог пројекта задовољавајући и да је оправдао очекивања, кад је ријеч о превентивним, али репресивним мјерама.  

Вуковић је рекао да су све општине, осим општине Пале, која још дугује дио износа, испуниле своје обавезе у финансирању овог пројекта.

Нешто више од 50 одсто вриједности пројекта финансирала је Градска управа, а преостали износ издвојиле су градске општине, с тим што су општине Трново и Источни Стари Град, као изразито неразвијене општине, биле ослобођене плаћања.

Сједници Форума за безбједност Источног Сарајева присуствовали су представници општина, јавних установа и институција на подручју града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *