Cijena grijanja ostaje ista kao prošle godine

Cjenovnik usluga preduzeća “Toplane-Istočno Novo Sarajevo” ostaće na prošlogodišnjem nivou.

Cjenovnik usluga preduzeća “Toplane-Istočno Novo Sarajevo” ostaće na prošlogodišnjem nivou, a to znači: za stambene jedinice 1,46 KM po metru kvadratnom na 12 mjeseci, za poslovne prostore 3,03 KM, a za vaspitno-obrazovne i zdravstvene ustanove na području ove opštine 2,80 KM po metru kvadratnom.

“Toplane-Istočno Novo Sarajevo” trenutno snabdjevaju više od 20 000 metara kvadratnih stambenog prostora i nešto više od  24 000 metara kvadratnih poslovnih prostorija. Korisnici njihovih usluga su: Opština Istočno Novo Sarajevo, Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Dom zdravlja u Istočnom Sarajevu, Agencija za istrage i zaštitu BiH(SIPA), škole i pravosudne institucije u Istočnom Novom Sarajevu. 

Iz preduzeća “Toplane Istočno Novo Sarajevo” ranije je najavljeno da se radi na projektu kotlovnice na prirodni gas, odnosno one  ekološki prihvatljive, koja bi omogućila niže cijene grijanja. Osim toga, planirana je i ugradnja kalorimetara kako bi korisnici mogli sami da prate potrošnju i regulišu nivo toplote u stanovima.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *