CIK donio odluku: Ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske

Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika RS zbog “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti”, saopštili su iz CIK-a.

 

Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je nedvojbeno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora, rekao je Arnautović.

 

CIK je jutros održao kolegij na kojem je razmotrila primjedbe i prigovore na tog izbornog procesa u RS za predsjednika i potpredsjenika RS. Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je nedvojbeno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIk je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distrikutu za predsjednika RS – kazao je predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

 

Podsjetimo, opozicija u RS danima traži da se ponovi brojanje glasova i da je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić, pobjednica izbora.

 

IZVOR: Dnevni avaz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *