Пет. сеп 22nd, 2023

Cirkus nakon izbora u Trebinju se nastavlja…

Danas su na stranici CIK-a objavljeni novi preliminarni rezultati. Prema tim novim podacima, iznenada, trebinjski NDP je naprasno prestigao sve „manje stranke“ i sada se nalazi na samoj granici od cenzusa.

Za ovaj, slobodno možemo reći ‘poduhvat’ zaslužni su glasovi iz inostranstva. I dok većini ljudi u inostranstvu nije ni stigla pošta, NDP-ovim kandidatima je stiglo čak 86 glasova, što je više glasova nego za pet „najjačih“ stranake u Trebinju. Zbog toga je sada NDP-u potrebno još 17 glasova da bi prešao cenzus.

Ako se nekim čudom dogodi (uvjereni smo da može jer u Trebinju smo se nagledali svega), mandat će izgubiti lista Nebojše Vukanovića, tako da će sa dosadašnjih pet pasti na četiri odbornika.

Kako saznajemo iz opozicionih i nekih vladajućih stranaka poslati su zahtjevi za ponovno brojanje glasova jer kako navode ne slažu se objavljeni rezultati CIK-a i oni koje oni imaju od svojih posmatrača. Na jednom izbornom mjestu su čak izbrisani glasovi kandidata koji je glasao na tom biračkom mjestu.

Trenutno stanje sa mandatima u Skupštini Trebinja je: SNSD 12 mandata, Lista za pravdu i red – Nebojša Vukanović 5 mandata, SDS i PDP po 3 mandata, Ujedinjena Srpska 2 mandata, Sp 2 mandata, DNS 1 mandat i Nacionalna manjina – Momir Gvozdenović 1.

Nastavak sage zvane izbori u Trebinju se nastavlja…

IZVOR: Trebinje24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *