Ćosićeva želja ispunjena: „2D plan“ pobijedio na konkursu za pasarelu

Firma „2D plan“, čije je idejno rješenje za pasarelu u Istočnom Sarajevu prvi čovjek grada Ljubiša Ćosić predstavio još prije četiri mjeseca, pobijedila je na nedavno raspisanom konkursu.

 

Riječ je o idejnom rješenju za izgled pasarele koja bi po okončanju izgradnje trebala spojiti opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, a za koju je konkurs objavljen polovinom januara.

Međutim, gradonačelnik Ljubiša Ćosić je čak četiri mjeseca prije konkursa objavio slike za koje je tvrdio da predstavljaju idejno rješenje za tu pasarelu.

Na ranije pitanje CAPITAL-a zbog čega se sada raspisuje konkurs ako je idejno rješenje već predstavljeno, Ćosić je tvrdio da su to samo preliminarni crteži, koje su pro bono uradile njegove kolege, odnosno firma “2D plan”.

“Ako mene lično pitate ja bih volio da ona bude zadužena sa ovaj posao, ali na znam kakav će biti ishod konkursa. Ja nemam dodira sa tim procesom, jer je sve u rukama Odjeljenja za javne nabavke“, kazao je Ćosić tom prilikom.

Posljednje informacije o ovoj temi pokazuju da se Ćosićeva želja, ipak, ostvarila.

Naime, na konkurs su stigla dva prijedloga za izbor idejnog rješenja izgleda pasarele.

U odluci o izboru pobjednika konkursa navedeno je da je radove pregledavala i ocjenjivala komisija koju čini stručni žiri van ugovornog organa, tačnije Gradske uprave Grada Istočno Sarajevo.

Precizirano je da su oba prijedloga stigla pod šifrom, što kako je navedeno u dokumentu, osiguralo anonimnost učesnika.

U odluci je objašnjeno da je komisija 9. februara ocijenila radove i tom prilikom je rad sa šifrom „DM0007“ dobio 218 bodova, a rad sa šifrom „ES1820“ 189 bodova.

Prema navodima iz ove odluke komisija je jednoglasno za pobjednika konkursa proglasila rad pod šifrom „DM0007”, a identitet autora objavljen je 13. februara.

Pobjednički rad sa ovom šifrom je dostavila grupa ponuđača „2D plan“ iz Istočnog Sarajeva i „Kontura“ iz Trebinja. Tačnije, u pobjedničkom konzorcijumu se nalazi firma koju je poželio Ćosić.

Drugu ponudu je dostavila firma „TZI inžinjering“ iz Sarajeva pod šifrom „ES1820“.

Rezultati rada komisije su pretočeni u Odluku o izboru pobjednika konkursa za izradu idejnog rješenja koju je u međuvremenu potpisao Ćosić.

Pobjeda na ovom konkursu sa sobom nosi ugovor za izradu glavnog projekta pasarele za šta Grad Istočno Sarajevo planira izdvojiti 65.000 KM bez PDV-a ili 76.050 KM.

IZVOR: CAPITAL: V. P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *