21/02/2024

Da li Istočna Ilidža posjeduje uslove za izgradnju kapaciteta turske kompanije “Alusel”?

Direktor turske kompanije “ALUSEL” Harun Guzel nedavno je posjetio opštinu Istočna Ilidža gdje je zajedno sa načelnikom opštine Marinkom Božovićem obišao poslovnu zonu Muljište “Od mosta do mosta”, koja predstavlja potencijalnu lokaciju za izgradnju kapaciteta ove kompanije.

Radi se o kompaniji koja je osnovana prije 50 godina i najveća je proizvodna kompanija rolo programa u jugoistočnoj Evropi.

Namjere ove kompanije su da na teritoriji Bosne i Hercegovine gradi svoje poslovne kapacitete. Direktor kompanije zadovoljan je ponuđenom lokacijom, ali ostaje da se u narednom vremenskom periodu odluči između ove i drugih ponuđenih lokacija, navode iz opštine Istočna Ilidža.

Ova lokalna zajednica na svojoj teritoriji ima definisane dvije poslovne zone (“Od mosta do mosta” i “Radulovac“), u kojim se trenutno ostvaruju uslovi za dovođenje investitora na područje ove opštine.

Kada je riječ o poslovnoj zoni “Od mosta do mosta”, potrebna ulaganja odnose se prije svega na rješavanje problema otpadnih voda, javne rasvjete i sličnih projekata bez čije realizacije ova poslovna zona ne može adekvatno odgovoriti uslovima investitora. Važno je napomenuti da je načelnik opštine u avgustu prošle godine u okviru ove poslovne zone najavio izgradnju saobraćajnice u vrijednosti od oko 250.000 KM, čija realizacija još uvijek nije započeta, a sudeći prema planiranim projektima opštine nije ni u planu.

S druge strane nastavak ulaganja u razvoj poslovne zone “Radulovac” podrazumijeva izgradnju mosta preko rijeke Željeznice kojim će se otvoriti novi kapaciteti ove zone od preko 200 dunuma zemlje, a čija izgradnja je planirana budžetom opštine za narednu godinu.

Naime, iz ove turske kompanije ističu da je njihova osnovna misija, kada je riječ o tržištu Bosne i Hercegovine i zemalja bivše Jugoslavije, obezbijediti vrhunske sisteme profila za roletne, rolo vrata, komarnike, kao i prateće proizvode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *