21/02/2024

Danas se obilježava slava grada Istočno Sarajevo

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog, krsne slave grada Istočno Sarajevo i hrama u Vojkovićima koji je posvećen ovom svetitelju.

Mitropolit Hrizostom je u prigodnoj besjedi čestitao krsnu slavu svim vjernicima i građanima Istočnog Sarajeva, te poželio da grad i opštine u njegovom sastavu napreduju.

“Ovo je slava i uspomena na sveštenomučenika i stradalnika Petra Zimonjića Sarajevskog, kojeg slavi cijela Vaseljenska crkva kao pastira koji je osvjedočio Boga i bio vjerni sluga pravoslavnom narodu”, poručio je mitropolit Hrizostom.

Svečanosti povodom krsne slave grada počele su sinoć svečanom akademijom u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo na kojoj je Povelju grada Istočno Sarajevo, koja je ove godine dodijeljena Vladi Srbije, predsjednik gradske Skupštine Miroslav Lučić uručio izaslaniku predsjednika Vlade Srbije Zoranu Đorđeviću, dok su najzaslužnijim institucijama i pojedincima dodijeljena priznanja i zahvalnice.

IZVOR: Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *