Darko Banjac partijskom kolegi iskeširao još pola miliona maraka

Direktor Bolnice „Mlječanica“ Darko Banjac našao je načina da stranačkom kolegi Milošu Šuvku da još više od pola miliona maraka, iako je do sada na tenderima Šuvak od Mlječanice dobio milionske iznose, piše Capital.

Naime, za dodatne i nepredviđene radove na izgradnji hidro bloka u „Mlječanici“ preduzeće „Šumil“ iz Kozarske Dubice koje je u vlasništvu Milana Šuvka oca Miloša Šuvka Banjčevog partijskog kolege (NPS) dobilo je 511.387 KM i to na najnetransparentniji način – pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci.

„Prilikom izvođenja radova izgradnje objekta hidro bloka Specijalne bolnice Mlječanica nužno je izvršenje nepredviđenih i dodatnih radova koji nisu bili uključeni u prvobitno razmatrani projekat, a u pitanju su rušilački, stolarski, suvomontažni, keramičarski, molersko-farbarski, tapetarski i drugi radovi“, stoji u obrazloženju zbog čega je došlo do pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci.

U obavještenju o dodjeli ugovora je navedeno da  je pregovarano samo sa firmom „Šumil“.

Kada su pitanju raniji ugovori, od važnijih i vrijednih poslova „Šumil“ je za „Mlječanicu“ gradio bungalove vrijedne 2,1 milion maraka.

Predvodio je i grupu ponuđača koja je gradila pomenuti hidro blok, a za taj posao dobili su 5,4 miliona KM, dok je za gradnju poluintenzivne njega u „Mlječanici“ dobio 1,5 miliona maraka.

Šuvak za „Mlječanicu“ nabavljao i jaja

Šuvak je za „Mlječanicu“ radio razne poslove od sanacije kuhinje vrijedne 90.000 maraka, takođe je sanirao i kinezi salu za 50.000 KM, ali i laboratoriju za 30.000 maraka.

Osim toga sanirao je uređivao i opremao sobe u centralnom objektu „Mlječanice“ za gotovo 60.000 maraka, sanirao i opremao kancelarije za šta mu je plaćeno 45.909 KM, ali je najinteresantnije da je Šuvak za „Mlječanicu“ čak vršio i nabavku konzumnih jaja u vrijednosti od oko 7.000 KM.

Capital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *