Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine, pa kupio novo

Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod izgovorom velikih troškova i bezbjednosti.

 

Naime, u javnoj garaži preko puta hotela „Bosna“ u Banjaluci, luksuzni “Pežo 5008 GTI LINE” čeka svog kupca, jer u Garantnom fondu više ne žele da ga voze.

Nabavili su novi “Citroen CX5”, i platili ga nešto više od 88.000 maraka, pa sada “stari” automobil nude na licitaciji po početnoj cijeni  od 47.383 maraka.

Prodaju pokušavaju da predstave kao neophodnu.

Vozilo se prodaje zbog trenutno visokih cijena polovnih automobila na tržištu, visoke mjesečne amortizacione stope i zbog velikog broja pređenih kilometara”, odgovaraju u Fondu na pitanje CAPITAL-a.

 

 

 

 

 

Dok Krčmar ne želi da se vozi u autu starom samo četiri godine, građani Republike Srpske, ali i cijele BiH mogu samo sanjati o tome.

Prosječna starost auta u BiH je nešto preko 16 godina, od čega je 45 odsto starije od 21 godine.

Garantni fond Republike Srpske bavi se izdavanjem garancija kako bi se peduzećima olakšao pristup finansijskim sredstvima.

Međutim, poslovna zajednica u Srpskoj nije zadovoljna njihovim rezultatima, te smatra da bi Fond morao imati značajniju ulogu na tržištu novca.

 

IZVOR: Capital/D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *