Direktor srednje škole i policajci učenicima prodavali drogu

U automobilu policajca Miroslava Đorđevića pronađeno je 336 grama marihuane, a zajedno sa njim uhapšeni su i njegov otac Aleksandar, bivši načenik policije, i još trojica njihovi saradnika, saznaje Blic.

Policija u Majdanpeku uhapsila je R.S. (53), S.I. (53), D.M. (46), kao i policijske službenike A.Đ. (56), i M.Đ. (31) iz Majdampeka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a.

U automobilu M.Đ. pronađeno je 326 grama marihuane, dok su u stanu R.S. pronađeni oko 40 grama ove droge, digitalna vagica za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je štečen od prodaje narkotika, navodi se u saopštenju i dodaje da se njih petorica sumnjiče da su u prethodnom periodu na području Majdanpeka prodavali drogu.

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima su bivši načelnik policijske stanice u Majdampeku Aleksandar Đorđević, njegov sin Miroslav Đorđević, takođe policajac, u čijem je BMW pronađena droga a oduzeto mu je i pet mobilnih telefona, jedan pištolj i jedna lovačka puška.

Automobil je mlađem Đorđeviću oduzet, kao i Ranku Stamenkoviću, kod koga su pronađeni 40 grama marihuane, digitalna vagica, 12 mobilnih telefona, 64.000 dinara i 710 evra.

Zajedno sa njima trojicom su uhapšeni i Dragoslav M., navodno profesor u srednjoj školi, kome su oduzeta četiri telefona i oko 1.800 evra, a sa njima je uhapšen i Siniša I. koji se dovodi u vezi sa prodajom narkotika.

Kako Kurir nezvanično saznaje, petorica osumnjičenih uhapšena su juče u velikoj akciji i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

“Poslije dobijanja operativnih podataka i njihovih provjera, da postoji grupa koja rastura marihuanu po Majdanpeku, kolege su ostale šokirane, jer se došlo do informacija da su u šverc uključena i dvojica kriminalističkih inspektora iz ovog grada, a da sa njima radi i profesor. Prikupljanje dokaza rezultiralo je jučerašnjim hapšenjem”, otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, provjeravaju se i sumnje da je uhapšeni profesor koristio to što radi u srednjoj školi i omogućio dilerima da marihuanu prodaju i učenicima.

U akciji hapšenja učestvovala je i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo.

Uhapšeni Dragoslava M., pored toga što predaje u školi, bavi se i sportom. Naime, on je dugogodišnji skijaški sudija. U svojoj biografiji, kako piše Kurir, koja je dostupna na internetu, on je napisao da mu je posao “rad s učenicima na poslovima obrazovanja i vaspitanja”.

“Uvijek sam spreman da učeniku pružim pomoć, podršku i razumijevanje na ljubazan i nenametljiv način, primijenjujući različite oblike rada i aktivnosti u skladu sa znanjima i iskustvima s kojima učenici raspolažu. Sa kolegama ostvarujem iskrene i otvorene odnose”. napisao je profesor i naveo da je praktična i tačna osoba, kao i da stabilno može da “donosi odluke”.

Kurir je juče kontaktirao sa Tehničkom školom, na čijem sajtu je Dragoslav M. naveden kao nastavnik grupe stručnih predmeta.

“Direktor nije tu, zovite sutra. Niko od naših nastavnika nije uhapšen”, rekla je žena koja se javila na telefon škole.

izvor:radiosarajevo.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *