DNS u svakoj opštini uz vlast

Nakon opštih izbora u BiH gdje DNS predvođen predsjednikom stranke Nenadom Nešićem nije ostvario zapažene rezultate ni na jednom nivou vlasti počelo je svojevrsno cijepanje stranke.

 

U mnogim opštinama kompletni odbori ove stranke promijenili su političku orjentaciju, međutim, ono što je karakteristično za Grad Istočno Sarajevo i opštine u sastavu, jeste da su skoro svi odbornici istupili iz ove partije i nastavili djelovati uz vlast, nebitno da li je u pitanju SNSD ili SDS.

 

Nakon dva odbornika DNS koji su na Palama prešli u SNSD, i tri sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo koji djeluju nezavisno, ali podržavaju SNSD načelnika, slično se desilo i u Istočnoj Ilidži.

 

Na posebnim sjednicama održanim danas, predsjednika Skupštine opštine Istočna Ilidža dva odbornika DNS- a (Srđan Lazić i Stefan Kuljanin) obavijestili su da istupaju iz kluba DNS- a i djeluju nezavisno. Treći odbornik Biljana Ristić ostala je kao jedina odbornica ove partije u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

 

Ono što je zanimljivo jeste da su ovi, sada već nezavisni odbornici, glasanjem pokazali da će podržati vlast na ovoj opštini, tačnije SDS- ovog načelnika Marinka Božovića.

 

Pitanje opozicionog djelovanja DNS i njegovih odbornika, barem kada je u pitanju Grad Istočno Sarajevo i ranije je dovođeno u pitanje, s obzirom da su i prije istupanja iz DNS- a uzdržano podržavali vlast u opštinama, nebitno da li je u pitanju SNSD ili SDS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *