Dobit OC „Jahorina“ pala za 800.000 KM

Olimpijski centar (OC) „Jahorina“, čije rukovodsto se hvalilo odličnim rezultatima i rekordnom posjetom, završio je prošlu godinu sa manje od 350.000 maraka dobiti.

 

Ono što je interesantno je da su im prihodi lani iznosili preko 20 miliona KM i bili gotovo pet miliona KM veći nego pretprošle godine, ali to povećanje prihoda nije pratilo povećanje dobiti.

Sasvim suprotno dobit im se u odnosu na 2021. godinu smanjila za gotovo 800.000 KM.

Kada govorimo o prihodima, najveći su prihodi od pruženih usluga koji su na kraju prošle godine iznosili 16,4 miliona KM, dok su pretprošle godine bili za oko četiri miliona maraka manji i bili su 12,1 milion KM.

Kada su u pitanju rashodi, značajno povećanje zabilježeno je kod rashoda za plate koji su na kraju prošle godine iznosili 5,2 miliona maraka, dok su na koncu pretprošle godine bili za oko 1,4 miliona manji i iznosili su 3,8 miliona KM.

Ovo povećanje je vjerovatno prouzrokovao veći broj radnika, jer su na kraju prošle zapošljavali pedesetak radnika više nego na koncu 2021. godine.

Duplo veći su im bili i troškovi proizvodnih usluga i to sa oko dva miliona KM na kraju pretprošle godine na gotovo četiri miliona maraka lani.

Rasli su im i rashodi za kamate koji su na kraju prošle godine iznosili oko četiri miliona KM, a 2021. godine oko 2,5 miliona  maraka.

CAPITAL: B. Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *