Пет. дец 1st, 2023

Dok kasne naknade korisnicima Zavoda za zapošljavanje RS od direktora Miroslava Vujičića firmi “Prointer” dodatnih 23 076 maraka

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Pale u julu ove godine raspisao je tender za održavanje Power BI sistema odnosno softvera za informacionu tehnologiju. Prije nekoliko dana posao je dobio “Prointer”, firma bliska vlasti u Republici Srpskoj. Pomenuta javna ustanova odavno je dio uvezanog sistema institucija i ustanova koje posluju sa Prointerovim firmama koje su, prema pisanju medija, za samo pet mjeseci ove godine dobile ugovore vrijedne 59 miliona maraka.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Dok novčane naknade korisnicima Zavoda nakon prestanka radnog odnosa kasne, Zavod za zapošljavanje je izdvojio 23 076 KM (bez PDV-a) za održavanje softvera za informacionu tehnologiju. Posao je dobila grupa ponuđača, odnosno firme PROINTER ITSS DOO BANJA LUKA-ČLAN INFINITY INTERNATIONAL GROUP i PROINTER ITSS doo Sarajevo.

 

Na tender je pristigla samo jedna ponuda, grupa ponuđača Prointer, i ista je prihvaćena.

 

 

 

U Obavještenju o nabavci procijenjena vrijednost usluga je 23 077 KM (bez PDV-a), pomenuta firma, odnosno grupa ponuđača dobila je ugovor čija je konačna ukupna vrijednost samo jedan pfening niža.

 

Kako je portal Capital nedavno pisao Vlada Republike Srpske donijela je odluku o raspisivanju konkursa za direktora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, a aktuelni direktor Zavoda Miroslav Vujičić se ne planira prijaviti na konkurs. Kao najozbiljniji kandidat pominje se naradni poslanik Damjan Škipina, takođe oz SNSD-a.

 

Portal SPIN info nedavno je objavio tekst o kupovini zemljišta na Jahorini od strane aktuelnog direktora Zavoda za zapošljavanje Miroslava Vujičića i njegovih partijskih i poslovnih kolega.

 

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić sa saradnicima kupuje zemlju na Jahorini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *