Пет. сеп 22nd, 2023

Dokle je stigla izgradnja Sportsko-rekreativnog centra “Čiča” u Istočnom Novom Sarajevu?

Lokalitet kasarne “Slaviša Vajner Čiča” koji pripada opštini Istočno Novo Sarajevo trebalo bi da se adaptira u Sportsko-rekreativni centar “Čiča”.

 

Ova zona bi zaista bila idealna za treniranje profesionalaca, rekreativaca, ali i posjete stanovnika ove opštine i grada. Načelnik pomenute opštine Jovan Katić (SNSD) je još u maju 2021. godine najavio izgradnju tog centra. Početak radova je bio planiran za septembar 2021. godine, što se nažalost nije desilo. Sportsko-rekreativni centar bi imao mnoštvo sadržaja, gdje se posebno izdvajaju: staza za trčanje, atletska staza za 5 traka (gdje bi 5. traka imala prepone, staze za skejtbord, romobil, rolere i biciklo). Osim toga planirana je izgradnja vještačkih stijena za penjanje, stoni tenis, te kompletna oprema za park sa rasvjetom. 

 

Kao što je već navedeno, početak radova je bio planiran za septembar 2021. a završetak za kraj 2022. godine. Nadležni nisu propustili ni da se u maju pohvale idejnim rješenjem, a načelnik je lično razgovarao sa ljubiteljima sporta i bio otvoren za njihove inicijative uz napomenu da nikakve zgrade tu nece biti sagrađene, niti posječeno drveće kao što je bio slučaj sa Parkom “Sunce” u ovoj opštini.

 

Kako ova zona izgleda možete vidjeti na fotografijama, ispod. 

 

Umjesto skoro završetka radova Opština Istočno Novo Sarajevo krajem aprila raspisala je tek tender za izvođenje građevinskih radova.

 

Procijenjena vrijednost nabavke je 367.521,37 KM bez PDV-a, što je za oko 10 hiljada više u odnosu na onu iz Plana nabavke 2022. Zanimljiva je činjenica koju su iznijeli Pratimotendere.ba, gdje navode da su sve nabavke ove opštine u 2021. godini nezakonite, jer nije bio objavljen Plan nabavki, što se kosi sa Zakonom o javnim nabavkama.

 

Ukupan broj psristiglih ponuda bio je sedam, a najprihvatljivija je bila ona preduzeća GP “Put” AD Istočno Sarajevo vrijednosti 357.600 KM bez PDV-a, što je 418.391,00 KM sa PDV-om. 

 

Rok za završetak ovih građevinskih radova, građevinskih radova na sportskim objektima i elektroinstalacija je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

Autor: N.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *