Elek tražio zemljište vrijedno sto miliona KM da iščupa OC „Jahorina“ iz dubioze

Olimpijski centar „Jahorina“ tražio je od Vlade Republike Srpske da mu ustupi više od stotinu dunuma zemljišta u vlasništvu Srpske kako bi ga OC „Jahorina“ prodao i došao do prihoda za servisiranje tekućih obaveza i vraćanje kredita, potvrđeno je za CAPITAL iz Vlade RS.

 

Prema tvrdnjama našeg izvora iz Vlade RS, taj zahtjev je odbačen, a ideju o prodaji zemljišta čija vrijednost na slobodnom tržištu premašuje sto miliona KM realizovaće Vlada.

 

„Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek vršio je veliki pritisak na Vladu i na Pravobranilaštvo RS kako bi se „Jahorini“ dalo stotinu dunuma atraktivnog zemljišta na olimpijskoj ljepotici. Međutim, Vlada nije podlegla pritiscima, ali će ići na prodaju zemljišta na Jahorini, a dobijena sredstva ići će u budžet, umjesto na račun OC „Jahorina“, kaže naš izvor.

 

On dodaje da je Vlada na posljednjoj sjednici zadužila ministra trgovine i turizma Denisa Šulića da do sljedeće sjednice pripremi informaciju i informiše Vladu o zemljištu na Jahorini u vlasništvu Srpske koje je do sada prometovano, uglavnom preko Ugostiteljskog servisa RS.

 

S druge strane, Nedeljko Elek još jednom je pokazao svoju bahatost, osionost i otvorenu netrpeljivost prema glavnom i odgovornom uredniku CAPITAL-a Siniši Vukeliću.

 

Pored toga što lažno negira da je tražio zemljište od Vlade RS, jer je naš portal imao uvid u taj zahtjev OC Jahorina upućen Vladi RS, Elek je ponovo u nedostatku argumenata ispalio otrovne strelice prema CAPITAL-u.

 

„Ono što sam ja tražio je da Vlada kontaktira gospodina Vukelića i da ga zamoli da jedan dio novca koji dobija iz inostranstva investira u kupovinu zemljišta na Jahorini“, naveo je, između ostalog, Elek u poruci kojom je odgovorio na naša pitanja.

 

Podsjećamo, na nedavno pitanje naše novinarke o odluci Suda BiH u vezi šestosjedne žičare koja je izgrađena nezakonito i bez neophodnih dozvola, Elek je rekao da „poziva glavnog i odgovornog urednika CAPITAL-a Sinišu Vukelića da sruši žičaru“.

 

Obrušio se na Viškovića

Nakon što je Vlada RS u decembru prošle godine odbila da izda garanciju za kratkoročnu pozajmicu od 15 miliona maraka koju OC „Jahorina“ tražio od Investiciono-razvojne banke RS, Elek se putem društvenih mreža obrušio na premijera Srpske Radovana Viškovića.

Elek je u objavama na Tviteru aludirao da Viškovića treba da prezire svako dijete kada se rodi.

 

Urednik CAPITAL-a poručio je tada Eleku da za kršenje zakona ne treba da krivi medije i novinare, već da vrši svoju dužnost kao predsjednik Nadzornog odbora.

 

„Napad i vršenje pritiska na novinare je klasično skretanje pažnje sa 17 miliona KM vrijednog tendera koji je oboren na sudu. Pustite novinare da rade svoj posao gospodine Elek i kažite nam ko će odgovarati za ovaj promašaj, jer to interesuje javnost“, rekao je tada Vukelić.

 

Za ponovni napad Eleka na naš medij i izbjegavanje odgovora na novinarska pitanja, Vukelić ponavlja da je riječ o pritisku na medije i ugrožavanju slobode govora.

 

Na poziv Eleka na medijsko suočavanje kaže: – „Posao medija i novinara je da razotkrivaju i ukazuju na nezakonitosti u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, a ne da polemišu sa onima koji u tome učestvuju“.

 

CAPITAL: D. Momić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *