Пет. сеп 22nd, 2023

„Elektroprivreda RS“ gradi zgradu u Laktašima za 5,8 miliona KM

Elektroprivreda RS” će uložiti 5,8 miliona KM u izgradnju nove poslovne zgrade u Laktašima, čiji izgled je inspirisan Teslinim generatorom i kalemom.

 

Kako bi krenuli sa realizacijom projekta, ovo javno preduzeće je nedavno objavilo tender za izbor izvođača radova, a rok za prijem ponuda je 16. novembar.

 

Vrijednost ove investicije je procijenjena na pet miliona maraka bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 36 mjeseci.

 

Uslovi: Minimalno 50 radnika, dva bagera, tri kamiona

 

Jedan od kriterijima za izbor firme za realizaciju tog posla je i najniža ponuđena cijena, a tenderom su definisani i drugi uslovi.

 

Zainteresovane firme u zadnje tri godine ne smiju imati ukupan promet manji od dvostruke procjene vrijednosti nabavke, odnosno deset miliona KM.

 

 

Ponuđač mora dostaviti najmanje jednu referencu kojim dokazuje iskustvo u izgradnji objekta iste ili slične namjene, čija je minimalna vrijednost pet miliona KM bez PDV-a u posljednje tri godine ili od datuma registracije“, precizirano je u tenderskoj dokumentaciji.

 

Potrebno je i da zapošljava ili da ima na raspolaganju radnike određenih kvalifikacija među kojima su inžinjeri građevinarstva i mašinstva, te 50 kvalifikovanih radnika. Mora imati i određen broj mašina i to minimalno dva bagera gusjeničara, tri kamiona kipera, jedan valjak, četiri automiksera te minimalno jednu pumpu za beton.

 

U objektu će biti smještena jedna od direkcija „Elektroprivrede RS“

 

Tenderom je preciziran izgled i objekta. Tako je navedeno da je u prizemlju predviđen „monumentalni ulazni hol sa centralnom aulom dvostruke spratne visine, koja se otvara prema galeriji na prvom spratu i pruža vizuleni kontakt između dvije etaže“.

 

IZVOR: Capital/D.Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *