21/02/2024

Foča: Zaradom od prodaje rukotvorina učenici obnavljaju bibliotečki fond

U fočanskoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” održana je zimska prodajna izložba učeničkih radova nastalih na redovnoj nastavi i brojnim školskim sekcijama, a dio prikupljenog novca biće iskorišten za obnovu školskog bibliotečkog fonda.

Izložbu je organizovala Učenička zadruga “Mladost” koja na ovaj način prikuplja novac za plaćanje ekskurzije učenicima čiji roditelji to nisu u mogućnosti, te za nabavku školskog materijala ili manje popravke u školskim prostorijama.

Koordinator ove učeničke zadruge, nastavnik srpskog jezika, Duško Krsmanović rekao je da je ova izložba prerasla u tradiciju jer učenici svake godine povodom praznika građanima pokažu šta su radili tokom polugodišta.

“Ovo im je jedna od omiljenih aktivnosti jer se osjećaju bitnim i važnim da ponude ono što sami proizvode, da osjete zadovoljstvo da mogu da zarade svojim radom, mnogo toga nauče”, naveo je Krsmanović.

On je istakao da će od dijela prikupljenog novca biti obnovljene lektire koje nedostaju i one koje su u lošem stanju.

Učenica sedmog razreda područnog odjeljenja u Miljevini Jelena Palangetić rekla je da su napravili razne svijeće i čestitke, kao i srcad sa slatkišima, te navela da su zadovoljni prodajom.

IZVOR: Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *