Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske daje 14.000 KM za toalet papir i ubruse

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske izabrao je najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu toaletnog papira i ubrusa gdje će za tu namjenu potrošiti 14.021 KM sa PDV, odnosno 11.984 KM bez PDV.

Oni su ovaj tender raspisali 7. avgusta, a odluku o najpovoljnijem ponuđaču donijeli su 15. septembra, a za najpovoljnijeg ponuđača izabrali su firmu “Eurosan” iz Banjaluke.

U opisu javne nabavke tačno su precizirali kakve hoće ubruse i toaletni papir. Tako, recimo toaletni papir žele da bude u rolni od minimalno 27 milimetara, da ima 250 listića u jednoj rolni, tri sloja, da je papir reciklirani, nebijeljen, biorazgradiv, i da pakovanje ima minimalno 8 rolni. Ukupno traže 800 komada toaletnog papira.

Foto: Printscreen/Fond zdravtstvenog osiguranja RS

Sličan opis je i sa ubrusima gdje navode da ubrusi moraju biti u rolni dužine minimalno 14 milimetara, širine minimalno 26 centimetara, da u rolni ima 60 listova, tri sloja, da je reciklirani, neobjeljen, biorazgradiv i da pakovanje ima minimalno 4 rolne. Kao i sa toaletnim papirom, i ovdje su tražili 800 rolni ubrusa.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske je rečeno da je ponuda “Eurosan” Banjaluka bila najpovoljnija u predmetnoj nabavci po kriterijumu definisanom Tenderskom dokumentacijom.

Komisija koja je izabrala firmu “Eurosan” konstatovala je da je ta firma pripremila ponudu na propisan način, da ista ispunjava zahtjeve iz tendera i da je potpuna i tehnički zadovoljavajuća.

Na ovaj tender podnesena je žalba od strane firme “Kula Mont” iz Zenice. Javna nabavka objavljena je na portalu javnih nabavki.

Inače, i tokom 2020. godine, kada je bila pandemija virusa korona, Fond zdravstvenog osiguranja dao je novac firmi “Eurosan” ali je jedan od suvlasnika te firme Zdravko Đurić u razgovoru za medije rekao da iza “Eurosana” ne stoji politika i da oni uglavnom rade sa privatnim kupcima, a da su posao sa državom odradili na poziv države zbog povećane potražnje za tečnim sredstvom za dezinfekciju na bazi hlora.

 

IZVOR: Blisko.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *