Građani Istočne Ilidže izuzetno disciplinovani

Na području Istočnog Sarajeva nešto više od 550 osoba za koje se iz opravdanih razloga sumnja da bi mogli biti zaraženim virusom korona nalazi se pod nadzorom nadležnih institucija i svakodnevno se prati njihovo zdravstveno stanje.

Na teritoriji opštine Istočna Ilidža nema zaraženih korona virusom (COVID- 19), a pod nadzorom je 114 osoba, od čega se 91 nalazi u samoizolaciji.

Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža raspolaže informacijama da niko od građana koji se nalaze u samoizolaciji nije prekršio propisane mjere, što je za svaku pohvalu.

Osim toga, komunalna policija redovno kontroliše da li se ostale mjere koje se odnose na zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama poštuju. Građani su u većini slučajeva disciplinovani, , drže ostojanje, a na ulici obavezno nose maske i rukavice.

Kada je riječ o sprovođenju policijskog časa, građani se, uglavnom, pridržavaju tih mjera. Imamo i određen broj evidentiranih kršenja Zakona o javnom redu i miru, ograničenja zabrane kretanja na određenom prostoru, zbog čega smo počiniocima izdali prekršajne naloge“, rekao je danas načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

U Republici Srpskoj juče su javno objavljena imena prvih 30 osoba koje su  prekršile mjere kućne izolacije u vrijeme pandemije koronavirusom. Najviše njih je sa područja grada Bijeljine. Za 30 osoba, koje nisu poštovale tu mjeru, izrečene su prekršajne kazne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *