29/02/2024

Gregor treba našu pomoć

Mali Gregor iz Laktaša ima 12 godina i zadnjih mjesec dana jedva diše. Njegova majka zabrinuta za zdravlje sina i ranije se obraćala se svim dobrim ljudima da joj pokušaju pomoći i poslati lijek Pulmicort koji se jedva može nabaviti u Srbiji. Bez obzira na dopremljene količine lijeka Gregoru nije bolje, ni ljekari još uvijek nisu uspostavili dijagnozu.

Tri puta dnevno ga majka Snježana Plavšić Đurović (teško bolesna i jedva pokretna) vodi na terapije, a on jedino nekako diše uz otvoren prozor već mjesec dana. Naši ljekari preporučuju pregled u Beogradu, ali Snježana niti ima novca niti zna kome da ide, kada će doći na pregled i koliko će sve koštati i trajati dana.

“Ovako dijete provodi dane,kraj otvorenog prozora.a još je zima, ali drugačije ne može disati, stariji ljekari sa iskustvom savjetuju odlazak u Srbiju da dijete pregledaju ljudi koji znaju da rade svoj posao ne naši specijalizanti ,koji još nemaju tu stručnost i iskustvo,pored mog lošeg zdravstvenog stanja, dodatno sam malaksala, nemam snage ni hodati, tri puta dnevno dijete vodim na terapije,a pored toga na preglede,u Srbiji ne znam koliko ćemo ostati,ni kakve preglede će obavljati,ne treba da govorim da sve to moram platiti ,kao i svi koji idu tamo,to znaju smještaj put, hranu,preglede, i sve što uz to ide,a vremena je sve manje”, kaže majka Snježana i moli ljude dobre volje da joj pomognu.

Svo koji mogu pomoći Snježani da i Gregoru da dođu do specijaliste pulmologa, pomoći oko hrane i smještaja mogu se javiti na broj telefona:

(+387) 066-768-601

Pisati na adresu:

Snježana Plavšić Đurović

Mahovljani bb Laktaši

Broj računa:

Devizni račun
IBAN: BA395620998121033815
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB RAZVOJNA BANKA LAKTAŠI
SNJEŽANA (VITOMIR) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ
5620998087626239

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *