Нед. дец 3rd, 2023

Hoće li izgradnja novog stambenog objekta uništiti dio Parka “Sunce”?

“Kada sam rekao da nećemo uništiti nijedno drvo to sam i mislio, jer sve su te zgrade bile predviđene na lokacijama uz ulicu Karađorđeva u cilju uređenja tog područja, a ni na koji način nisu podrazumijevale niti bi ugrozile šumu na području parka “Sunce”, i da budem do kraja iskren, ovaj dio uz ulicu Karađorđeva  ne pripada parku, on je na samom brdu, a u ovom potezu imamo samo troje stepenice koje se ni na koji način neće ugroziti, štaviše, planirali smo sredstva za njihovu adaptaciju,” rekao je u maju 2020. godine tadašnji načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić za SPIN Info.

Za nešto više od godinu dana počeli su radovi na izgradnji prvog od planiranih stambenih objekata koji će se graditi u Karađorđevoj ulici, a planirana lokacija zgrade je odmah uz Park “Sunce” prirodnu oazu opštine. Građani su zabrinuti koliko će izgradnja ovog stambenog objekta uništiti dijelove parka, i da li će oštetiti stepenice koje doduše nisu adaptirane, iako je obećano 2020.

Početak radova komentarisao je i odbornik SDS-a u SO Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović.

Da li ste svjesni koliko trajnu štetu pravite našoj opštini, koliko ćete uništiti pluća naše opštine? Znate li šta ovo znači gospodo draga. Grad čine parkovi, staze, bolnice, a ne ovo sto činite. Pravite spavaonicu samo da bi imali svoju korist. Kome donosi rušenje zelenila korist, osim sitnu u budžet i vama privatnu”, izjavio je Ignjatović.

Zbog predviđenih radova u ovoj ulici svojevremeo je došlo do urušavanja objekta vrtića koji se nalazio u neposrednoj blizini parka. Novi vrtić planiran je u Dečanskoj ulici, a sredstva koja su planirana za adaptaciju Galerije “Kućanski” koja je još uvijek nedovršena, preusmjerena su za izgradnju ovog vrtića.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *