I dalje na snazi cijene putarine koje su previsoke za standarde građana RS

Dok se stanovnici Hercegovine voze po starim i dotrajalim kolovozima koji u velikoj mjeri doprinose velikom broju saobraćajnih nesreća koje se dešavaju u ovom dijelu Republike Srpske, na sjeveru se mogu pohvaliti autoputevima. Međutim, građani ovog dijela Republike Srpske imaju drugačije pritužbe, a one se odnose na cijene putarine, koje su za naše standarde, ipak previsoke.

Pisanje medija, ali i apeli narodnih poslanika da se preispita način naplate nisu naišli na razumijevanje u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, budući da je ministar Neđo Trninić izjavio da na adresu ministarstva nije stigla ni jedna pritužba u vezi visine naplate putarine, niti inicijativa za smanjene ovih naknada, piše portal Buka.

U izjavi za ovaj portal, narodni poslanik Denis Šulić (SNSD) kaže da su cijene putarina na autoputu nelogične i na nekim dionicama previsoke, te da je zbog toga postavio pitanje ministarstvu saobraćaja i veza o mogućem sniženju i korekciji cijena.

Iznenadio me odgovor ministarstva u kojem se navodi da ‘nisu imali pritužbe na cijene putarina, što pokazuje da su one prihvatljive za korisnike autoputa. Ne znam sa kim komuniciraju ljudi u ministarstvu, ali mi iz Srpca, Laktaša i Gradiške, koji svakodnevno koristimo autoput, imamo pritužbe“, kaže Šulić.

Sve ovo nije samo nelogično, dodaje Šulić, već i preskupo, zbog čega je istakao da neće odustati od insistiranja na ovom pitanju, jer je ono proisteklo iz želje korisnika autoputa da cijene budu niže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *