21/02/2024

I pored teških životnih uslova, Dragica Gagović jedna je od najboljih studentica

Da život zna da bude surov i nemilosrdan pokazuje još samo jedan u nizu primjera ljudi koji ne traže puno, samo osnovne uslove za normalan život i rad. Dragica Gagović i njena majka žive u staroj i neuslovnoj kući, sa samo 180 KM mjesečnih primanja.

Dragica je osnovnu školu završila  kao đak generacije, srednju školu sa odličnim uspjehom i Vukovom diplomom, a sada kao jedan od najboljih studenata pohađa drugu godinu Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, sa prosjekom 9,9. Sve što želi je da završi fakultet i da se zaposli, kako bi sebi i svojoj majci obezbjedila normalne uslove za život. 

Pronalazim inspiraciju u nekim sitnicama, prvenstveno u tome kako ću za koju godinu da imam sve što nisam do sada imala, misleći na osnovne uslove. Pod osnovnim uslovima mislim na drva za ogrev, da kuća ne prokišnjava i slično”, kaže ova skromna djevojka.

I u vremenu kada su djeca i mladi potpuno nezainteresovani za učenje, hobije i druge oblike formiranja zdrave ličnosti, ova djevojka želi da uči ali teško pronalazi knjige i dodatnu literaturu koja je neophodna. Samo za prevoz i osnovne potrebe na fakultetu mjesečno je potrebno oko 200 KM, što premašuje njihova primanja. 

Samohrana ali ponosna majka Novka Đerić, ističe da je Dragica cijeli njen svijet i kratko dodaje:  “Najvažnije mi je da ona dođe do svog cilja i da ne dođe u situaciju da nema znanja a ni finansija, ništa, teška su vremena, valja živiti”.

U staroj i trošnoj kući nedostaje mnogo toga, stara stolarija, dotrajali namještaj, neispravni kućni aparati . Sve to stvara velike poteškoće, ali ono što je najpotrebnije je sanacija starog krova. Dragica i njena majka Novka voljele bi da imaju plastenik da bi sebi mogle obezbjediti namirnice neophodne za život. Svaka pomoć Dragici i njenoj majci dobro bi došla.

Sredstva za pomoć mogu se uplatiti u SBERBANK na broj računa:

5674915900065090

IZVOR: OSM TV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *